Doua tablete Archos cu Android sunt anuntate pentru aceasta toamna

Producator cu vechime pe piata tabletelor, Archos este cunoscut mai mult pentru lansarea de tablete ieftine la preturi accesibile consumatorilor care nu isi permit achizitionarea unei tablete iPad. Intr-un comunicat oficial, compania franceza a anuntat ca la sfarsitul lunii septembrie va scoate pe piata doua modele noi, mult mai performante, ce vor rula sistemul de operare Android 3.1.

Parte din seria G9, Archos 80 si 101 vor fi cele mai noi si puternice tablete PC produse pana in acest moment. Ambele vor fi prevazute cu aceleasi specificatii, singura deosebire constand in dimensiunea ecranului: 8 inchi, respectiv 10.1 inchi.

Printre elementele forte ale celor doua modele, amintim procesorul dual-core OMAP 4 tactat la 1.5GHz, camera foto frontala pentru videoconferinte, suport pentru Adobe Flash, port USB, iesire HDMI pentru comutarea filmelor pe ecrane LCD, vizionarea lor in full HD la 1080p plus conexiune la internet Wi-Fi sau prin Bluetooth.

Archos a anuntat ca acestea vor fi disponibile la sfarsitul lunii septembrie, cu dezvaluirea lor prealabila, in cursul evenimentului din acest an IFA. Pretul tabletei Archos 80 G9 va fi de 279 dolari, in timp ce versiunea de 10.1 va fi disponibila pentru 349 dolari.

tablete-Archos