O noua tentativa de phishing, in numele Raiffeisen Bank

12th November 2007 In categoria Hackeri, Phishing
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (Fii tu primul care voteaza!)
Loading ... Loading ...

Cu cateva minute in urma am primit un e-mail de la adresa pandele(.)mihai[at]raiffeisen(.)ro, care pretinde a veni din partea Raiffeisen Online. Mesajul sustine ca vine din partea Raiffeisen Online, si atrage atentia asupra expirarii valabilitatii serviciul “Raiffeisen Online”.

ATENTIE: ACESTA ESTE O TENTATIVA DE A VA FURA IDENTITATEA!!!

Citez:

Va aducem la cunostinta ca valabilitatea perioadei de utilizare a serviciului “Raiffeisen Online” se apropie de sfarsit. Pentru a prelungi serviciul, te rugam sa urmezi link-ul si sa completezi formularul. Costul prelungirii pe un an de zile: 3,74 lei. Nu uita: utilizarea serviciului Raiffeisen Online este gratuit pana la data de 31.12.2007 !

Interesant mesaj - bancile nu prea au obiceiul de a se adresa “per tu” clientului!

Imaginea din antetul mesajului este citit de pe un site de hosting gratuit - http://www.100webspace.com - ceea ce iarasi nu sta in firea bancilor, mai ales pentru un serviciu de Online Banking.

Iar linkul din mesaj arata spre o adresa IP (202.158.10.156 prin portul 81), ceea ce iarasi nu este un obicei a bancilor online!

Iata un screenshot a mesajului:

Raiffeisen Phishing

 Mesajul l-am transmis catre Raiffeisen Bank. Dar pana atunci, nu deschideti linkurile din acest mesaj!

Articole similare

RSS feed | Trackback URI

1 Comment »

Comment by CDinside
2007-11-12 18:44:17

bun pontul si ala cu pdf-urile lafel, bine se stiut

 
Name (required)
E-mail (required - never shown publicly)
URI
Your Comment (smaller size | larger size)
You may use <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> in your comment.

Trackback responses to this post