O noua tentativa de phishing, in numele Raiffeisen Bank
Cu cateva minute in urma am primit un e-mail de la adresa pandele(.)mihai[at]raiffeisen(.)ro, care pretinde a veni din partea Raiffeisen Online. Mesajul sustine ca vine din partea Raiffeisen Online, si atrage atentia asupra expirarii valabilitatii serviciul “Raiffeisen Online”.
ATENTIE: ACESTA ESTE O TENTATIVA DE A VA FURA IDENTITATEA!!!
Citez:
Va aducem la cunostinta ca valabilitatea perioadei de utilizare a serviciului “Raiffeisen Online” se apropie de sfarsit. Pentru a prelungi serviciul, te rugam sa urmezi link-ul si sa completezi formularul. Costul prelungirii pe un an de zile: 3,74 lei. Nu uita: utilizarea serviciului Raiffeisen Online este gratuit pana la data de 31.12.2007 !
Interesant mesaj - bancile nu prea au obiceiul de a se adresa “per tu” clientului!
Imaginea din antetul mesajului este citit de pe un site de hosting gratuit - http://www.100webspace.com - ceea ce iarasi nu sta in firea bancilor, mai ales pentru un serviciu de Online Banking.
Iar linkul din mesaj arata spre o adresa IP (202.158.10.156 prin portul 81), ceea ce iarasi nu este un obicei a bancilor online!
Iata un screenshot a mesajului:
Mesajul l-am transmis catre Raiffeisen Bank. Dar pana atunci, nu deschideti linkurile din acest mesaj!







